Lángra kapott egy hulladékválogató üzem: 11 sérültről érkezett hír

Ebben a hónapban már kigyulladt egy kőolaj-finomító és egy vegyipari üzem is Romániában, ezúttal egy hulladékhasznosító került sorra.

Hirdetés

Frissítés

A legfrissebb jelentések szerint 11 személy sérült meg, hatan kisebb-nagyobb mértékben megégtek, öten füstmérgezés kaptak. Hét áldozat szorul kórházi ellátásra.

Pénteken lángra lobbant egy munkagép a Bukarest melletti Popești Leordeni település hulladékhasznosító üzemében, a tűz gyorsan tovább terjedt a munkapont többi berendezésére is. A helyszínre nyolc tűzoltóautó is kivonult, így rövid időn belül sikerült megfékezni a bajt.

A gyors beavatkozás ellenére tíz személy sérült meg, ebből öten súlyos állapotban vannak. Hatan égési sérüléseket szenvedtek, a többiek füstmérgezést kaptak. Ellátásukra és kórházba szállításukra hét rohammentő érkezett a helyszínre.

Hirdetés

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a tüzet, de a szakértők már vizsgálják a lehetséges okokat.

Újabban sajnos gyakorivá váltak a tűzesetek Romániában, ami azzal állhat összefüggésben, hogy nagyon sok létesítménynek nincs tűzvédelmi engedélye. Július elején a legnagyobb román kőolaj-finomító, rá két napra a marosvásárhelyi Azomureş vegyi üzem robbant be. És még nincs vége a hónapnak.

Hirdetés