Robbanás rázta meg a marosvásárhelyi Azomureş vegyi üzemet (VIDEÓval)

A detonáció éjjel következett be, sérült is van.

Hirdetés

A Konstanca megyei Petromidia kőolaj-finomítóban bekövetkezett detonáció után csupán néhány nappal Erdély sem úszta meg a komolyabb ipari balesetet: robbanás történt a marosvásárhelyi Azomureş vegyi üzemben.

A detonáció éjjel egy óra körül következett be, az üzem közlése szerint akkor, amikor beindítottak egy ammónia előállítására szolgáló berendezést.

Az előzetes vizsgálatok szerint a detonációt az okozta, hogy szivárogni kezdett egy vezeték, amelyben magas nyomású gáz áramlott.

A robbanás után jókora tűz keletkezett, és egy alkalmazott is megsérült: a beszámolók szerint egy 50 éves férfiról van szó, aki felsővégtag-törést szenvedett.

A detonáció után készült felvételeken jól látható, ahogy a lángok látványosan csapnak nagy magasságba.

Hirdetés

Az illetékesek szerint nincs veszély, a berendezést, ahol a robbanás történt, leállították, a tűzoltók megakadályozták a lángok terjedését, és ammónia sem szivárog, így a lakosság biztonságban van.

Mint ismert, a jelenleg főleg műtrágyagyártással foglalkozó vegyi üzem kapcsán évtizedek óta az a panasz, hogy szennyezi Marosvásárhely levegőjét, de az illetékesek szerint most a tűz nyomán keletkezett füst nem a város irányába szállt.

Hirdetés