Kolozsvári metróálmok: előtanulmány már van, de honnan lesz egymilliárd euró?

Még messze van a fény az alagút végén, csak az előkészítési fázis egyik szakasza zárult le.

Hirdetés

Nem sokkal a hivatalos eskütétele után, sajtótájékoztatón jelentette be Emil Boc kolozsvári polgármester – sok más egyéb téma érintése mellett –, hogy elkészült a metró előtanulmánya, mely az első előkészítési szakasz végét jelenti. A helyi tanácsosok jövő kedden hagyhatják jóvá a tervet, melynek sarokszámai: 14,4 km hosszú pálya, 14 állomás és 986 millió euró. A lehetséges útvonalról már sok szó esett, ezért is kapcsolták be a tervekbe a metropolisz övezet más településeit is, a végleges nyomvonalat viszont a megvalósíthatósági tanulmány fogja meghatározni. Ha ez is megvan, maga a kivitelezés 11 évbe telhet, már ha előtte sikerül zökkenőmentesen lebonyolítani a licitet, az engedélyezést, a kivitelezés előkészítését, és persze megvan rá a pénz is.

A helyi érdekű gyorsvasút (HÉV) szorosan kapcsolódik majd a metróhoz: 2021-re várhatóan elkészül a megvalósítási terv. Kivitelezése sokkal könnyebben fog menni, mint a metróé, mivel a már létező vasúti infrastruktúrát fogják használni.

De ott van a körgyűrű is, melynek környezeti engedélyei december elején érkeznek meg, ezt követően a teljes dokumentációt továbbítják a kormánynak jóváhagyásra – jelentette be Boc.

Három olyan projektról van szó, amely nagyban hozzájárulna Kolozsvár autós forgalmának csökkentéséhez, amiről parázs közviták, hiú reményeket keltő, távoli jövőbe mutató ígéretek és álmodozások szintjén volt eddig szó. Most már lassan-lassan talán jönnek a konkrétumok is.

Hirdetés