Kocsmázna egy jót Kolozsváron? Étteremben vacsorázna? A hétvégén még megteheti!

Hétfőtől jönnek az újabb korlátozások, a vendéglátósok és a rendezvényszervezők megint szívnak, innentől szurkolni kell, hogy csökkenjen a fertőzési ráta.

Hirdetés

A megyei közegészségügyi hatóság pénteken eldöntötte: hétfőtől (október 12-től) Kolozsváron is bezárnak az ételt és italt forgalmazó beltéri vendéglátóhelyek (éttermek, kocsmák, kávézók), a szállodák és panziók pedig kizárólag a szállóvendégeiket szolgálhatják ki.

Nem fogadhatnak közönséget a színházak és a mozik sem, ugyanakkor a rendezvénytermek és a játéktermek is zárva maradnak (a fogadóirodák és a lottózók viszont nem), esküvőkről, keresztelőkről vagy koncertekről pedig szó sem lehet.

A 10 napig tartó szigorításra azért volt szükség, mert az elmúlt 14 napban regisztrált fertőzések száma meghaladta az 1,5-öt ezer lakosra vetítve, s a frissen bevezetett korlátozásokat meg is hosszabbíthatják, ha a kéthetes fertőzési ráta nem csökken az említett érték alá.

A szigorítást több Kolozs megyei településre is kiterjesztették, például Szászfenesre, Apahidára, Székre, és Erdőfelek községre is érvényes. A korábban bevezetett Kolozs megyei korlátozásokról itt írtunk.

Hirdetés