Jött a nő, körbetáncolta Teodosie érseket, majd ment, mintha mise történt volna (VIDEÓval)

Teodosie érsek csak bámult, mint királyfi a misében.

Hirdetés

Május 15-étől Romániában miséket is lehet celebrálni szabadtéren – a hívek közötti megfelelő távolság megtartása mellett – úgyhogy május 15-én miséket celebráltak szabadtéren (a hívek közötti…).

Többek között Konstanca ortodox érseke, Teodosie is celebrált egy misét. Eközben egy adott ponton egy nő körbetáncolta őt.

A nő világoszöld ruhát, kacéran állig tolt maszkot és napszemüveget viselt, és fütyült a járványügyi távolságtartásra. Mondhatni kisebb baja is nagyobb volt annál: mint később a tomisi érsekség szóvivője (ez is egy munkahely), Eugen Tănăsescu elmondta: nem mertek közbelépni, mert észrevették, hogy a nő egy kissé zavart, és nem tudták hogyan reagált volna. Azt is mondta, hogy a hatóságok figyelmeztették őket, hogy a hosszú bezártság miatt lehet, hogy az emberek furin fognak viselkedni – bár mondjuk nem tudom, mért lepődnek meg ezen egy olyan melóhelyen, ahol a régi idolok bő háromnegyede nyelveken szólt, vért könnyezett vagy brutális mártírhalált halt, esetleg mindez együtt.

Teodosie sem tett semmit, hagyta, hogy körbetáncolják, de azért a felvételen látszik, hogy meglepődik, sőt a jeges félelmet is felfedezni vélem a tekintetében.

Hirdetés

Félelemre nem volt ok: a nő ahogy jött, úgy ment, a mise végére nyom se maradt utána semmise.

Ezzel a Teodosie érsekkel amúgy is csupa érdekes vagy vicces dolog történik: volt már DNA-as ügye, majdnem leesett egy szenteltvizes tartálykocsiról (!), sőt nemrég azt mondta, Iohannis – akinél amúgy többet keres megátkozta az ortodoxokat.

Hirdetés