Ismét összehoztak egy bírságot a román szurkolók, akik állandóan kihajtanák a magyarokat az országból

Ezúttal nem az Európai Labdarúgó-szövetség szankcionálta a gyűlölködést, hanem a diszkriminációellenes tanács.

Hirdetés

Nincs új a nap alatt: köztudott, hogy magyarellenes rigmusok és napraforgómagok köpködése nélkül nincs focimeccs Romániában, s azt is értjük, hogy a nemzeti tizenegy egyre szánalmasabb teljesítménye is okoz „némi” frusztrációt a lelátókon.

De a soviniszta szurkolók taplósága nem ismer határokat: a tavalyi EB-selejtező hazai mérkőzésein rendre kiviselték magukat, de úgy, hogy a labdarúgó-szövetségnek (FRF) minden alkalommal kasszába kellett nyúlnia a bírságok miatt.

Így történt ezúttal is, az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) 5000 lejes büntetést osztott ki a szövetségnek a tavaly szeptemberi, Spanyolország elleni mérkőzésen elhangzott magyargyalázó rigmusok miatt.

A fociultrák nem csak ezzel rombolták az országimázst aznap este: kifütyülték a korábbi spanyol szövetségi kapitány, Luis Enrique lányának gyászszünetét is. A kilencéves kislány tavaly, augusztus végén halt meg csontrákban, Enrique azért mondott le a spanyol csapat éléről, hogy mellette lehessen.

Aztán jött a Málta elleni mérkőzés, ahol szintén előkerült az örök klasszikus „Ki a magyarokkal az országból!”, ezért a FRF-nek egy 83 ezer eurós büntetést is be kell fizetnie az UEFA kasszájába, amihez képest a CNCD bírsága egy vicc, sőt, Norvégia ellen már zárt kapus meccset kellett játszani.

Hirdetés