A román ultrák a Málta elleni Eb-selejtezőn is csak a magyarokat voltak képesek gyalázni

Ennyi eszük van,nincs mit tenni.
Hirdetés

Nagyon keményen rákattantak a magyarokra a román futballhuligánok: a román válogatott vasárnap esti, Málta elleni európai bajnoki selejtezőjén sem azzal a meccsel foglalkoztak, amelyre kimentek, hanem velünk – akárcsak csütörtökön a Spanyolország elleni mérkőzésen.

A Ploiești-en játszott mérkőzésen a feketébe öltözött ultrák önfeledt magyarozásba kezdtek: lelkesen harsogták a Magyarország lesz*phat! (Ungaria ne suge p***) rigmust.

A saját futballhuligánjaik ilyen mérvű taplósága még a román futballilletékeseket is kétségbeesésbe kergette, ezért aztán a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) sajtószóvivője, Gabriel Berceanu a stadion hangosbemondóján keresztül próbálta lecsillapítani a soviniszta, őrjöngő csőcseléket.

„Tisztelt szurkolók! Máris kényes helyzetben vagyunk a Spanyolország elleni meccs után. Nem kellene még többet kockáztatni, hogy zárt kapukkal játsszunk Norvégia és Svédország ellen, amelyek rendkívül fontosak a jövő évi Európa-bajnokságra való kijutás szempontjából. Nincs értelme idegengyűlölő kifejezéseket használni. Köszönöm!”

– mondta a sajtós.

Hirdetés

A huligánokat azonban nem olyan fából faragták, hogy megfogadják az ésszerű érvekkel operáló, kulturált figyelmeztetést: a labdarúgó-szövetséget és az Európai Labdarúgó-szövetséget (UEFA) is orális közösülésre szólították fel, és szabadságot követeltek saját maguknak – a soviniszta őrjöngésre.

Márpedig ezzel legfeljebb annyit érnek el, hogy a román válogatottak a szurkolóik visszaeső idiotizmusa miatt zárt kapus meccsekre ítélik. Ők meg gyalázhatják a magyarokat otthon, vagy a törzskocsmájukban. Ami persze biztos jó érzés, de mégsem olyan, mint amikor az ember a stadionban buzdítja a csapatát.

Ja, ha valakit érdekel: a románok kínkeservesen kiszenvedett, 1-0-ás győzelmet arattak a világverőnek nehezen nevezhető Málta ellen.

Hirdetés