Iohannis megint elmondta, hogy nem halasztják el a decemberi választásokat, hiába akarja a Peee Szeee Deee (VIDEÓval)

Az elnök köti az ebet a karóhoz. A PSD is köti az ebet a karóhoz. Persze mindkét fél másik ebet köt másik karóhoz. (De egyik kutya, másik eb.)

Hirdetés

Klaus Iohannis kiállt a sajtó elé a Cotroceni-palotában és elmondta, hogy semmiképpen nem halasztják el a december 6-ára tervezett parlamenti választásokat, hiába ágál a Peeee Szeeee Deeee (ami ugye toxikus). Lényegében semmi más hasznos információt nem mondott, azon felül, hogy szokása szerint szidta egy sort a Peeee Szeeee Déééét.

Tegnap (kedd) egyébként Ludovic Orban is elmondta, hogy a PSD akármit is akar, nem lesz halasztás a választások terén.

Iohannis és pártja, a korményzó PNL jelenleg a demokrácia védelmezőjének szerepében tetszeleg, amikor a választások megtartása mellett teszi le a garast (sűrűn emlegetve, hogy a képviselők és szenátorok mandátuma december 20-án lejár, és milyen nagy szükség van most egy döntésképes parlamentre), a PSD pedig a járványhelyzet fokozódását kighasználva ágál a halasztás mellett (hiszen az alkotmány elvileg megenged egy maximum 3 hónapos halasztást speciális esetben).

A képlet persze baromi egyszerű: mindkét tábor csak a saját érdekeit nézi.

A PSD abban bízik, hogy ha tavaszra tolják a választásokat, az több szavazatot hoz nekik, hiszen addigra a PNL-kabinet kénytelen lesz visszavonni az általuk (PSD) beerőltetett pluszköltségeket, mint a 40 százalékos nyugdíjemelés vagy a gyermeknevelési pótlék (helyi dialektusban: gyerekpénz) megduplázása, hiszen ezek teljesíthetetlenek, ergo a PNL tavaszra veszíteni fog mostani népszerűségéből.

A PNL-ének ennek megfelelően nyilván az ellenkező forgatókönyv a nyerő: semmiképpen nem akarnak halasztani.

Közben van valami járvány is, de az igazából a fejeseknek mellékes.

Hirdetés

Iohannis most azt mondta, a szavazás lebonyolítása nem is lesz annyira vészes, hiszen ott mindent megtesznek a járványügyi óvintézkedések betartatása érdekében, a kampányra viszont ezúttal jobban odafigyelnek. Azt tanácsolta a pártoknak és jelölteknek: az online utat részesítsék előnyben, hiszen a tömegrendezvények most nem tolerálhatók.

Az elnököt kérdezték Florin Iordache kinevezése kapcsán is, ami szerinte bizonyíték arra, hogy a Peee Szeee Deee egy megreformálhatatlan szar (ezt más szavakkal mondta).

Egy újságíró felvetette azt is, hogy ha még 10 PNL-s elmarad a szavazásról, akkor kvórum hiányában (minimum 233 honatyának kell megjelenni, kedden 240-en voltak) érvénytelen lett volna a szavazás, így Iordachét nem lehetett volna megválasztani. Iohannis erre annyit mondott hogy ez egy jó megoldás lett volna az ügyben, és rá fog erre kérdezni a párttársainál, amint mód adódik rá.

Ez kábé azt jelenti, hogy a srácok a PNL-nél nagyon le lesznek cseszve.

Hirdetés