Hoppá: rendőrkézre került az exhírszerző, aki szerint a székely „terroristák” elleni vádakat a SRI találta ki

Daniel Dragomirt tavaly nyár óta hajkurászta a rendőrség.

Hirdetés

Megunta a bujkálást Daniel Dragomir egykori hírszerző tiszt, akit már tavaly június óta hiába kerestek a hatóságok, miután jogerősen elítélték egy korrupciós ügy miatt.

Legalábbis a csütörtöki hírek szerint önszántából – ügyvédje társaságában – megjelent a rendőrségen az olaszországi Bari városában, és feladta magát.

Az olasz hatóságok méltóképpen köszöntötték, majd őrizetbe vették.

Jelenleg Bariban rács mögött ül, és arra vár, hogy bíróság elé állhasson. Az illetékes bírónak kell ugyanis döntenie az ellene még tavaly kiadott nemzetközi elfogatóparancs nyomán arról, hogy kiadják-e Romániának vagy sem.

Dragomirt júniusban ítélték el három év tíz hónap szabadságvesztésre.

Egyes források szerint azonban már előre sejtette, mi vár rá, ezért még idejében elhagyta az országot. Vannak olyan értesülések, amelyek szerint autóval menekült, és Nagylaknál, Magyarország irányában lépte át az országhatárt.

A volt hírszerző tisztet azzal vádolták meg, hogy a 2012-2013-as időszakban, amikor még a SRI terrorellenes osztályán tevékenykedett, feleségével együtt több mint kétmillió lejt kapott egy Romániában tevékenykedő libanoni üzletembertől annak fejében, hogy közbenjárjon az érdekében az adóhivatalnál és a pénzügyőrségnél.

Hirdetés

Emiatt befolyással üzérkedésért, pénzmosásért és okirat-hamisításért ítélték el.

Dragomir az a kijelentéseivel a SRI illetékeseinek számos kényelmetlen pillanatot szerző volt hírszerző, aki többek között azt mondta: titkosszolgálati eszközökkel „gyártották” a székely „terroristák” ügyét és más terrorvádakat is.

Többek között azzal fenyegetőzött, hogy leleplezi, ki épített be embereket a magyar közösség megvádolt tagjai közé a Beke István-ügyben, ki hamisított hangfelvételeket és hogyan gyártott terroristákat.

De arról is beszélt, hogy a SRI politikusokat és újságírókat is lehallgatott.

Nem akarunk találgatásokba bocsátkozni, de előfordulhat, hogy valakiktől ígéretet kapott: ha feladja magát, és a továbbiakban csendben marad, kíméletes elbánásban lesz része.

Hirdetés