Köddé vált a korrupció miatt elítélt volt SRI-tiszt, aki szerint a székely „terroristák” ügyét a titkosszolgálat találta ki

Daniel Dragomirt hiába keresi a rendőrség.

Hirdetés

Volt titkosszolga nyomában lohol lélekszakadva az egész román rendőrség: miután Daniel Dragomirt, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) volt alezredesét csütörtökön jogerősen három év tíz hónap szabadságvesztésre ítélték korrupció miatt, hiába keresték, hogy bevigyék a börtönbe.

A rendőrség közlése szerint több ismert lakcímén is keresték, de hiába, ezért körözést adtak ki ellene.

Egyes források szerint azonban Dragomir már előre sejtette, mi vár rá, ezért még szerdán elhagyta az országot. Vannak olyan értesülések, amelyek szerint autóval menekült, és Nagylaknál, Magyarország irányában lépte át az országhatárt.

A volt hírszerző tisztet azzal vádolták meg, hogy a 2012-2013-as időszakban, amikor még a SRI terrorellenes osztályán tevékenykedett, feleségével együtt több mint kétmillió lejt kapott egy Romániában tevékenykedő libanoni üzletembertől annak fejében, hogy közbenjárjon az érdekében az adóhivatalnál és a pénzügyőrségnél.

Emiatt befolyással üzérkedésért, pénzmosásért és okirat-hamisításért ítélték el.

Ha esetleg valakinek ismerős lenne a neve, akkor ez nem véletlen.

Hirdetés

Dragomir az a kijelentéseivel a SRI illetékeseinek számos kényelmetlen pillanatot szerző volt hírszerző, aki többek között azt mondta: titkosszolgálati eszközökkel „gyártották” a székely „terroristák” ügyét és más terrorvádakat is.

Többek között azzal fenyegetőzött, hogy leleplezi, ki épített be embereket a magyar közösség megvádolt tagjai közé a Beke István-ügyben, ki hamisított hangfelvételeket és hogyan gyártott terroristákat.

De arról is beszélt, hogy a SRI politikusokat és újságírókat is lehallgatott.

Attól tartunk, a román politikai és hírszerzési elit most nagyon intenzíven elkezdett izzadni.

Hirdetés