Eltűnt két fiatal a tengerben Costineștinél, az egyiket holtan találták

A héten ez már az ötödik haláleset az erős hullámzás, és a turisták felelőtlensége miatt.

Hirdetés

Csütörtökön megtalálták a kedd este Costineştinél a tengerben eltűnt két fiatal egyikének a holttestét. A 21 éves Vaslui megyei férfi testére a parton kihelyezett, hullámtörőként használt úgynevezett tetrapodok között bukkantak rá. A másik fiatalt egyelőre továbbra is keresik.

Hétfő óta ez már az ötödik haláleset volt a román tengerparton. Hétfőn Saturn üdülőhelyen veszett tengerbe egy 23 éves férfi, majd nem sokkal később Eforie Nordon egy 28 éves férfi és a segítségére siető 48 éves vízimentő is megfulladt. Kedden szintén Costineştien halt meg egy 25 éves fiatal, aki a vörös zászlókat szintén figyelmen kívül hagyva csak azért is úszni akart egyet.

Mint megírtuk, a román partszakaszon egész héten vörös zászlók figyelmeztettek rá, hogy az erős szél és a veszélyes hullámok miatt tilos a tengerbe menni – ez egyébként az elkövetkező napokban is biztosan így marad a meteorológiai előrejelzések szerint –, ám a turisták fütyülnek a figyelmeztetésekre, a vízimentők pedig nem győzik kimenteni a felelőtlen fürdőzőket.

Hirdetés