Hajmeresztő! Összekeverték a koronavírus okán elhunytakat, ezért most exhumálni kell

Nagykárolyban történt a megdöbbentő eset.

Hirdetés

Kedves Olvasó, szörnyen groteszk történet következik. A szerdai napon történt a nagykárolyi hullaházban, hogy elromlott a hűtő. A meghibásodás pillanatában három holttest is hevert ott, mindhárom ember a koronavírushoz köthető megbetegedésben hunyt el. Nem volt mit tenni: a holttesteket átszállították egy másik hűtőhelyiségbe.

Igen ám, de közben az elhunytak nevét tartalmazó címkék valahogy elkallódtak és persze senki sem tett újakat. És innen kezdődik a sztori hajmeresztő része. Csütörtökön megérkezett az egyik elhunyt családja. Koronavírushoz köthető elhalálozásokról lévén szó, természetesen nem mehettek be megnézni a holttestet. Tehát, kaptak egy elhunytat, hazavitték, eltemették. Csakhogy nem a 80 éves hölgyrokon, hanem egy számukra teljesen idegen, 53 éves férfi földi maradványait.

A bizonyos értelemben fatális tévedésre akkor derült fény, amikor az 53 éves férfi hozzátartozói pénteken jelentkeztek az elhunytért. A kórház igazgatósága feltehetően jobban lefagyott, mint a remélhetőleg megjavított hűtő. Azonnal riasztották a hatóságokat, hiszen most exhumálni kell a tévedésből már eltemetett férfit, hogy az emberi gondatlanság okán a hullaházban felejtett hölgy földi maradványai az őket megillető helyre kerülhessenek, a férfi hozzátartozói pedig megkapják az elhunyt rokont.

A gondatlan alkalmazott ügyét természetesen kivizsgálják, feltehetően büntetésben részesül. A már megtörténteken viszont nem lehet változtatni. Plusz költség, idegeskedés, hidegrázás, esetleges vallási kérdések. Borzasztó!

Hirdetés