Ha nem lenne elég a tragédia, most még a hatóságok is szórakoznak a halálos kártevőirtás miatt kilakoltatott temesváriakkal

Vissza lehet költözni! Ja, mégsem.

Hirdetés

Tovább nyúlik a három ember halálához és több tucatnyi polgár kórházba kerüléséhez vezető temesvári kártevőirtás ügye: most elérkezett az a felvonás, amikor a hatóságok is súlyosbítják az érintettek helyzetét.

Mint ismeretes, az első panelház után, amelyben a kártevőirtás miatti halálesetek történtek – és amelyben csütörtökön a hadsereg vegyvédelmi szakértői vizsgálódnak –, egy másikat is evakuáltak a hatóságok, miután kiderült, hogy ott ugyanaz a kártevőirtó cég dolgozott, amelyik az elsőben is.

Szerdán aztán a katasztrófavédelmi hatóságok közölték, hogy a második épületben nem találtak méregre utaló nyomokat, így a lakók visszaköltözhetnek.

Majd néhány óra múlva meggondolták magukat, és bejelentették: „megelőző intézkedésként” másodszor is kilakoltatják az épület lakóit.

Hirdetés

A katasztrófavédelem közölte: igaz ugyan, hogy a méreganyagok szintje nem haladja meg az egészségügyi határértéket, mégis az újabb evakuálás mellett döntöttek, a lakókat pedig mindaddig máshol helyezik el, ameddig a közegészségügyi hatóság végleg jóvá nem hagyja, hogy visszaköltözzenek.

Vagyis nem elég a tragédia, a jó öreg román bürokrácia ismét képes még tovább súlyosbítani a helyzetet.

Hirdetés