Ha Lamborghini Aventadorra vágyik, akkor figyeljen, mert lehet, hogy hamarosan olcsón vehet egyet

Az eladó maga a román állam.

Hirdetés

Bizonyára sokan álmodoztak már arról, hogy egy szuper sportkocsi volánjánál ülve 250 kilométeres óránkénti sebességgel döngetnek az utcákon, a járókelők irigykedő pillantásától kísérve.

Nos, ha minden jól megy, akkor hamarosan akár még önnek is esélye nyílhat rá. És még az is előfordulhat, hogy jutányos áron szerezheti meg.

Van ugyanis a román államnak egy olyan intézménye, amely azzal foglalkozik, hogy különböző bűncselekmények, vagy az adófizetés elmulasztása miatt lefoglalt javakat értékesíti.

Ez az Elkobzott Javakat Kezelő Országos Ügynökség (ANABI), amely most nem akármilyen darab piacra dobását vetítette elő: egy Lamborghini Aventadort kínál árverésre.

A csodaautó elárverezését a galaci törvényszék hagyta jóvá, a beszámolók szerint egy embercsempészettel, kiskorúak csempészetével és lányfuttatással foglalkozó bűnszervezet egyik tagjától foglalták le.

Egyelőre még nem hirdették meg, de aki licitálni szeretne rá, az kövesse az ANABI honlapját, ezen szokták ugyanis árverésre bocsátani az elkobzott javakat.

Az persze vélhetően mindenki számára evidencia, hogy egy ilyen autó nem két fillérbe kerül, az ezzel foglalkozó honlapokon 280 ezertől 475 ezer euróig terjed áron kínálják.

Hirdetés

Az ANABI-nál azonban általában lényegesen olcsóbban kerülnek kalapács alá a luxusautók – tavaly egy Porsche Panamera kikiáltási ára 19 ezer euró volt.

Amúgy az ANABI azt is közölte, hogy az illetékes ügyészségek és bíróságok más, lefoglalt javak értékesítését is jóváhagyták, összesen mintegy 2,5 millió euró értékben.

Így többek között Skoda Octavia, BMW 218D, BMW 216D, Volkswagen Passat és BMW 540D Xdrive is szerepel a hamarosan árverésre bocsátandó javak között.

Ja, és tízezer liter gázolaj is.

Hirdetés