Az igazságügy-minisztérium jóvoltából most önből is Porsche-tulajdonos válhat

És még csak nem is kell túl mélyen a zsebébe nyúlnia.

Hirdetés

Mindig is szeretett volna viszonylag olcsón hozzájutni egy luxusautóhoz? Nos, a román igazságügyi tárca most a segítségére siet.

A minisztérium alárendeltségébe tartozó, mesésen bürokratikus nevű Elkobzott Javakat Kezelő Országos Ügynökség (ANABI) ugyanis hétfőtől indította útjára azt a honlapot, amelyen – mily meglepő – elkobzott javakat bocsátanak árverésre.

Itt olyan vagyonelemekről van szó, amelyeket vagy azért koboztak el, mert bűncselekményből származnak, vagy azért, mert a tulajdonos nem tudta kifizetni az adósságait.

A honlapon feltüntetett tárgyakra, eszközökre licitálni lehet. Így például fölkerült egy 2012-es Porsche Panamera is: a csoda szép, hófehér sportkocsira szinte bagóért, 90 000 lejes kikiáltási áron lehet licitálni – ez olyan 19 000 euró. Aki azonban részt akar venni az árverésen, annak 9000 lejt kell letétbe helyeznie.

Hirdetés

Az árverésre kínált, elkobzott javak között van még két Audi Q7-es is, közülük a 2008-as gyártásúért 21 400, a 2007-esért 26 600 lejes kikiáltási árról indul a licit.

Nem csak autóra lehet licitálni: többek között andezitet is kínálnak azoknak, akiknek most épp erre lenne szükségük, és jutányos áron szeretnének hozzájutni.

Hirdetés