Fél gramm füvet próbált bevinni a parlamentbe az AUR kommunikációs agytrösztje (FRISSÍTVE)

Most a rendőrségen hallgatják ki. Reméljük ott is jól kommunikál.

Hirdetés

FRISSÍTÉS

Ez gyors volt: ki se kellett rúgni, Mircea Gheorgheosu nem sokkal a botrány kirobbanása után maga jelentette be, hogy önként lemond minden funkciójáról, amit a parlamentben és az AUR-ban töltött be eddig. Mint mondta tetteiért egyedül ő vonható felelősségre. Nyilván volt némi nyomás a srácon a pártvezetés részéről, hogy ilyen gyorsan meghozza a „helyes döntést”. George Simion pártelnök nem is mulasztotta el megjegyezni, hogy Gheorgheosu lemondásával a felelősségteljességét bizonyította ellentétben Florin Cîțu miniszterelnökkel. Ezzel nyilván Cîțu amerikai botrányára utalt, amiért a miniszterelnöknek esze ágában sem volt lemondani.

Az ember azt hinné, hogy a „konzervatív értékek” mellett kardoskodó (értsd: full nacionalista) Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) tagjai maximum egy félkupica szilvapálinkával és pár karika dák recept alapján készült lókolbásszal a zsebükben bukhatnak le a parlamenti biztonsági ellenőrzésen – de nem.

A párt egyik munkatársa ugyanis ma egy fél gramm marihuánát próbált becsempészni az országházba, amin nem tudunk nem mosolyogni, tekintve hogy a füvezés alapvetően nem egy dák szokás. A delikvens ráadásul az AUR elnöke, George Simion egyik bizalmasa, Mircea Gheorgheosu, aki korábban a párt szóvivői feladatait látta el, és jelenleg is az alakulat kommunikációs osztályán dolgozik.

A srác egyébként azt mondta, saját használatra kell neki a cucc.

Hirdetés

A biztonságiak értesítették a rendőröket, ők pedig bekísérték Gheorgheosut az őrsre egy kis kihallgatás erejéig. Mircea Gheorgheosu mellesleg korábban nyilvánosan is kiállt a marihuána legalizálása mellett. Mondjuk valami nagy zavar van az erőben, ha Romániában éppen egy nacionalista párt fogja legalizálni a marihuánát.

A hírre egyébként a pártelnök, George Simion azt mondta, hogy várják a vizsgálat eredményét, mielőtt intézkednének (valószínűleg kirúgják a fiút), majd ironikusan hozzátette: Gheorgheosu úr semmiképpen nem lesz az AUR miniszterelnök-jelöltje.

Hirdetés