Dehogy mond le a román miniszterelnök néhány rég legurított pohár sör miatt

Florin Cîțu váratlanul kiállt a köz elé és magyarázkodott egyet a 21 éve lezajlott amerikai rendőrségi ügye kapcsán.

Hirdetés

Pár napja lényegében egyetlen politikai botránytól zeng a hazai sajtóbozótos. A zrí az egyre közeledő liberális pártelnökválasztáshoz kapcsolódik. Az egyik jelöltet, Florin Cîțu hivatalban levő miniszterelnököt nyilván könnyebb támadni, mint ellenfelét, a jó Ludovic Orban pártelnököt, hiszen ő jelenleg „csak” a képviselőház elnöke, tehát egyrészt nem kell elvigyen annyi balhét, másrészt nyugodtabban álmodozhat, például a Székelyföld elrománosításáról.

És aki keres, talál: 21 évvel ezelőtt történt, hogy az ifjú Florin Cîțu polgár ivott egyet a haverokkal valahol Amerikában, aztán autóba ült, a rendőrség fülön csípte, megbírságolták, két napra sittre vágták és ezzel függöny.

És persze, hogy az ellentábor kiváló időérzékkel épp a minap dobta át a kerítésen a bűzbombát. Boldog-boldogtalan a miniszterelnök rovott múltjáról beszél azóta is, meg arról, hogy ejnye, hát hogy lehet egy ilyen figura Románia miniszterelnöke, meg arról, hogy de most mindjárt mondjon le, mert az erkölcs, meg a morál. (Érdekes egyébként, hogy a jó Ludovic Orban például milyen szépen megúszta, amikor 2007-ben, közlekedési miniszter korában balesetezett egyet, és még sérülést is okozott.)

Így aztán Cîțu úr elég szokatlan pillanatban, szombat délután a köz elé állt és azon a címen, hogy a költségvetés-módosítás egyes részleteiről fog beszélni, magyarázkodott egy jót.

Lényegében mindegy is, mit mondott (a múltbeli ittas vezetéses eset teljesen világos, megvan a dosszié), a lényeges üzenet a következő volt:

Kedves nép, dehogy fogok lemondani!

Hirdetés

Azt viszont újfent hangsúlyozta, hogy senki ne üljön kormány mögé, ha piál. Köszönjük szépen, miniszterelnök úr!

És akkor most mindenki visszatérhet a nyugodalmas hétvégéjéhez.

Hirdetés