Fél évig piszmogtak a temesvári vasútállomás felújítási engedélyezésével – Befejezik 2023-ra, ha még el sem kezdték?

Ketyeg az órája a kultfővárosi címre készülő Temesvárnak, melynek az állomása továbbra is úgy néz ki, mintha megállt volna az idő.

Hirdetés

Országszerte döcögve halad a nagy állomásfelújítási projekt, melyet eleinte a licitek iránti érdektelenség, majd a papírtologató tempó tartott féken. Vannak olyan állomások, ahol a vonat sem jár, de az EU által biztosított forrásoknak köszönhetően

harminckét térfigyelő kamera figyeli, hogyan nő a gaz a felújított állomásperonon,

míg fontos vasúti csomópontok állomásai úgy néznek ki, mintha megállt volna az idő.

Különösen kínos ez Temesváron, mely 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa lesz. Mint ismeretes, az egész elbaltázott projektet csak az mentette meg, hogy jött a koronavírus-járvány, ezért az Európai Parlament kulturális bizottsága jóváhagyta az eredetileg 2021-re tervezett programsorozatok halasztását.

Mindezek után az önkormányzati és az állami hatóságok nem kapkodják magukat annak érdekében, hogy behozzák a feleslegesen elfecsérelt időt. Egyáltalán nem mindegy, milyen állapotban fogadja a város a látogatóit, hogyan néz ki például a vasútállomás, ehhez képest

megengedték maguknak azt a luxust, hogy fél évet elvesztegessenek a felújítási tervek engedélyezésével.

A fejlemény mindössze az, hogy Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter legutóbbi temesvári látogatása alkalmával újabb ígéretet tett, hogy pár héten belül felállványozzák az ingatlan-együttest, mondván, a temesvári önkormányzat „fiatalos és szabad szellemű” tempója az oka a késlekedésnek.

Hirdetés

Az épület főbejáratát egyébként 21 millió lejből újítja fel a CFR, a licitet 2020-ban írták ki. A temesváriak már tavaly decemberben, Sorin Grindeanu első ígérete után arra számítottak, hogy beindulnak a munkálatok, de állítólag csak most sikerült megszerezni a városházi engedélyeket. A késlekedésben az is közre játszhatott, hogy az utolsó pillanatban módosítottak a felújítási munkálatok műszaki megoldásain, közben pedig lejártak az építkezési engedélyek.

Az öt épületből álló pályaudvar a kor követelményeinek megfelelően, teljes egészében megújulhat, az épület előtti téren egy szökőkutat is kialakítanak. Már csak az a kérdés, mikor fejezik be, ha még el sem kezdték?

Hirdetés