Ezúttal államtitkár lehet az exgatyamodell, aki korábban egészségügy-miniszter lehetett volna, ha nem lett volna gatyamodell

Andrei Baciu korábban modellkedett, de rájött, hogy a politikában több lóvé van.

Hirdetés

Egészségügyi államtitkárként térhet vissza a politikai porondra az ábrándos tekintetű hölgyek szívsebésze, Andrei Baciu, akit 2015-ben majdnem kineveztek a tárca élére, csak hát előkerültek a gatyás fotók modellkorából.

Fiatal volt és kellett a pénz, ugye, az internet népe és maga az internet azonban nem felejt.

A hírre, hogy Ludovic Orban miniszterelnök új megbízást ad a fiatal orvosnak, most újra előkerültek az ominózus képek, mert a történelem ismétli önmagát.

Annak idején Dacian Cioloş mindössze néhány óra alatt vonta vissza a jelölést, miután a Facebookon az emberek elkezdték osztogatni a bokszerben macskajancsiskodó Baciu fotóit.

Persze adódik kérdés, hogy az exmodell politikusokat vagy az expolitikus modelleket érdemes-e jobban megvetni, illetve ha igaz a mondás, miszerint kurvából lesz a legjobb feleség, vajon az is igaz-e, hogy modellből lesz a legjobb politikus. Esetleg a cipész maradjon meg annál a fánál, amelyiket KAPTA.

Cioloş egyébként 2015-ben azzal védekezett, hogy nem pusztán a modellmúlt miatt visszakozott korábbi döntésétől, hanem azért is, mert Baciu nem volt egészen őszinte az önéletrajzában – mondhatni felhazudta kissé a tapasztalatait. Ami szerintem éppen hogy alkalmassá teszi a politikai karrierre, de mindegy.

Hirdetés

Andrei Baciu 2011-ben végezte el az orvosit Bukarestben. Két évig volt rezidens Franciaországban, majd hazatérve szívsebészként folytatta rezidensi pályafutását. De volt a betegek jogaiért küzdő SOS Egyesület elnöke is.

Csak… azok a fotók, ugye.

De hát, lássuk be, az Orban-kormányra is ráférne egy jó reklámarc.

Hirdetés