Nem lesz miniszter a kockás hasú szívsebész

Dacian Cioloş lecserélte az egészségügyi miniszteri tárca várományosát.
Hirdetés

Andrei Baciu szívsebészt vasárnap jelölte az egészségügyi miniszteri posztra Dacian Cioloş kijelölt kormányfő, de pár óra múlva le is cserélte. Baciu felrobbantotta a román internetet, miután kiderült, hogy a 29 éves férfi korábban modellként dolgozott, ezt pedig alsónadrágos fotókkal is alátámasztották az internetezők.

Ám nem csak ez lehetett Baciu lecserélésének oka: míg Cioloş úgy mutatta be a miniszterjelöltet, hogy kórházvezetésben is jártas és külföldi tapasztalatokkal is rendelkezik, a fiatal orvos önéletrajzából kiderül, hogy egyelőre csak gyakornokként dolgozik a szívsebészeten és csak négy éve végezte el az egyetemet.

Cioloş másodjára Patriciu Achimaş-Cadariut jelölte az egészségügyi miniszteri tisztségbe. A 39 éves Achimaş-Cadariu szintén orvos, a kolozsvári onkológiai klinika igazgatója.

Nem Baciu lett volna az egyetlen miniszter, aki korábban modellként dolgozott. Călin Popescu-Tăriceanu volt kormányfő és jelenlegi szenátusi elnök az 1970-es években szintén feltűnt egy divatlapban – igaz, nem alsónemű-modellként, mint Baciu. Elena Udrea korábbi turisztikai miniszterről is készültek hasonló fotók, ő is alsóneműben (is) mutatta meg bájait egy lapban.

Hirdetés