Ez nem biztos, hogy jó hír: ismét a Román Posta kézbesíti a jogsikat

Röpke pár hét alatt célba is jutnak a küldemények.

Hirdetés

A Román Posta elnyert egy több mint 27 millió lej értékű szerződést, amelynek alapján a katasztrofális szolgáltatási minőségéről ismert, veszteséges állami vállalat szállítja majd házhoz a következő két évben is a járművezetői jogosítványokat és a gépjárművek forgalmi bizonyítványát.

Ez évente 2,4 millió küldeményt jelent. A posta jelenleg is a házhoz szállítója ezeknek a dokumentumoknak, miután 2017-ben versenytárgyaláson jobb ajánlatot tett, mint az egyik legjelentősebb romániai futárcég. Sőt, a Román Posta az idei kiírás nyomán is rávert két nagy futárcégre, mivel jobb ár-érték arányt kínált.

Az állami postavállalat évtizedek óta veszteséges, a vasúttársaság mellett az egyik legjelentősebb romániai közpénznyelő. A posta szolgáltatásainak színvonalát és infrastruktúráját igen régóta nem fejlesztették, a vállalat durva bürokráciával és nehézkes ügyintézéssel működik, ahogy működik, a sorozatos állami pénzügyi mentőövek segítségével. Jól jelzi a helyzetet, hogy a postahivatalokban csak alig egy-másfél éve lehet bankkártyával fizetni és csak alig egy hónapja jelentette be, hogy az ügyfelek papír helyett ezentúl SMS-t kapnak arról, hogy csomagjuk, ajánlott küldeményük érkezett.

Hirdetés