És máris itt van Florin Cîţu miniszterelnök újabb gyanús amerikai ügye

Szép ütemben dőlnek ki a csontvázak a szekrényből.

Hirdetés

Alaposan rájár a rúd Florin Cîţu miniszterelnökre: még egy hét sem telt el azóta, hogy kiderült, 2000-ben ittas vezetés miatt két napot fogdában kellett töltenie, és 1000 dolláros bírságot is kirótt rá a bíróság, most újabb amerikai bírósági ügyét szellőztették meg.

A nyilvánosságra került adatok szerint úgy lépett le az Egyesült Államokból, hogy nem fizetett ki egy jókora hitelkártya-tartozást.

Cîţu a 90-es és 2000-es évek fordulóján több évet töltött az Egyesült Államokban, ott járt ugyanis egyetemre, és doktori diplomáját is ott szerezte.

A most napvilágra került információk szerint a Maryland National Bank bánhatta, hogy Cîţu hazatért Romániába,

elfelejtett ugyanis visszafizetni 6698 dollárt, amit hitelkártyájáról költött el.

A bank eladta a követelést egy behajtócégnek, amely 2008-ban, hat évvel azután, hogy Cîţu elhagyta az országot, keresetet nyújtott be ellene egy Iowa állambeli bíróságon.

Mivel az idézésre nem válaszolt, és nem sikerült megtalálni, a bíróság három és fél hónap után újabb három hónapot adott a cégnek arra, hogy megtalálja Cîţut.

Az fűt-fát átkutatott, még nyomozót is felbérelt, és közben a bíróság is kiadott egy idézést,

ám ezt követően sem találták meg.

Hirdetés

Hét hónap elteltével aztán az illetékes bíró felfüggesztette az eljárást, a behajtócég pedig azóta sem indította újra a pert.

Cîţu, aki korábban pénzügyminiszter volt, csúnya helyzetbe került a két amerikai ügy megszellőztetése nyomán.

Aminek vélhetően nem kevés köze van ahhoz, hogy ő Ludovic Orban pártelnök legfőbb kihívója a kormányzó Nemzeti Liberális Párt (PNL) szeptemberben esedékes tisztújító kongresszusán.

 

 

Hirdetés