És azt tudja, mennyit fog perkálni (igen, ön) a PNL szombati megagyűlése miatt kiosztott büntetésre?

A pártkongresszuson 5000-en voltak jelen zárt térben, a 4. hullám kellős közepén, fittyet hányva a saját maguk által bevezetett járványszabályokra. A rendőrség annak rendje és módja szerint meg is bírságolta őket. Csakhogy itt jön a képbe a 22-es csapdája.

Hirdetés

A törvény által megszabott maximális, 10 ezer lejes büntetéssel sújtotta a Nemzeti Liberális Pártot (PNL) a szombati, 5000 fős pártkongresszus megszervezéséért a rendőrség. Bogdan Berechet, a fővárosi zsaruk vezetője elmondta, 17 bejelentés is érkezett a politikai megabuli kapcsán, ők pedig kiszálltak, bizonyítékot gyűjtöttek és intézkedést foganatosítottak annak rendje, módja és szakzsargonja szerint.

Csakhogy – Joseph Heller amerikai író kultikus regényét megidézve – van ám itt egy csapda: a 22-es csapdája.

Mert mit gondol, ki fogja kifizetni azt a 10 ezer lejecskét? Talán Florin Cîţu, akinek szombatig más sem járt az eszében, mint hogy a párt elnöki tisztségét is megszerezze, és kisebb gondja is nagyobb volt annál, mint hogy a rendezvényükkel mennyire vágják át a saját járványszabályaikat a palánkon, és köpik le a tiszt. szavazót?

Nem, dehogy!

Mint ahogy az 5000 tiszt. résztvevő egyikének sem fog kerülni egyetlen lejébe sem az egész.

Hirdetés

A büntetést ön, a mélyen tiszt. szavazó, állampolgár, közember stb. fogja kifizetni.

Mert a pártpénz mégis miből van, ha nem az ön adójából? Ami most történik mindössze annyi, hogy az ön pénzecskéjét az állam igazságszolgáltatás címén áthelyezi az egyék zsebéből a másik zsebébe, úgy hogy önnek továbbra sem lesz semmi köze ahhoz a pénzhez, pedig végső soron mégis az ön pénze (kellene legyen).

További szép keddet minden tiszt. állampolgárnak!

Hirdetés