Épp csak bevezették a karantént a falujában, máris meglógott a tengerpartra

Hiába, ha nyaralni kell, akkor nyaralni kell.

Hirdetés

Amint az közismert, a koronavírus-járvány berobbanása miatt a hatóságok több romániai települést is vesztegzár alá vontak. Közéjük tartozik a festői Gornet nevű falu is, amely a nem kevésbé festői Prahova megyében található.

Mint ismeretes, a karantén bevezetésének kritériuma az, hogy az azonosított fertőzöttek száma elérje a hármat ezer főre vetítve.

Mivel Gornet kevesebb mint háromezer lakosával 15 esetet produkált, szerdán este 14 napra vesztegzára alá vonták.

Ami annyit jelent, hogy a ki- és bevezető utakat megszállja a rendőrség és a csendőrség, és az ott élők nem hagyhatják el a települést.

Elméletileg.

Hirdetés

Gyakorlatilag ugyanis kiderült, hogy egy helybeli lakos már szombaton a Fekete-tenger partján, Costineşti-en flangált vidáman. Mi több, egyes médiaforrások tudni vélik, hogy a szökevény nem is akárki, hanem a helyi alpolgármester fia.

A vidámság azonban nem tartott sokáig, a hatóságok ugyanis felfedezték az esetet, ezért aztán bűnügyi eljárás indult ellene a járvány leküzdésének meghiúsítása miatt.

Amúgy nem ő az egyetlen, akinek nem tetszik, hogy a települést lezárták: a község polgármesteri hivatala felkért egy ügyvédet és beperelte a sürgősségi helyzetekért felelős hatóságot, Raed Arafat államtitkárral az élen. A bukaresti táblabírósághoz benyújtott keresetben kerek 500 000 euró kártérítést kérnek, no meg azt, hogy a hatóság kérjen bocsánatot tőlük a bánásmódért.

Hirdetés