Energiaválság ide vagy oda, az energiahatóság vezetőinek fizetései egyáltalán nincsenek válságban

Sőt még nőttek is az előző évhez képest.

Hirdetés

Miközben a lakosság az egyre növekvő gáz- és áramárak miatt aggódik, az energiaügyi illetékesek továbbra sem panaszkodhatnak a közpénzből folyósított fizetésükre.

Mint ugyanis kiderült, az elmúlt évben még az amúgy sem alacsony összegű béreik is nőttek.

Itt van mindjárt az Országos Energiaár-szabályozó Hatóság (ANRE) elnöke, Dumitru Chiriţă, akinek már eddig is volt mit a tejbe aprítani, hiszen éppen az év elején, az energiaválság teljében derült ki, hogy idegeinek megnyugtatása érdekében a Dominikai Köztársaságba utazott kikapcsolódni.

Ő a 2021-es évben összesen 710 500 lejt keresett,

ami 59 920 lejes havi bérnek felel meg.

Mindez azt jelenti, hogy az egykori PSD-s képviselőből és szakszervezeti vezetőből lett ANRE-elnök fizetése még nőtt is egy kicsit, hiszen 2020-ban még „csak” 707 000 lejt keresett, ami havi 58 9öö lejt jelent.

Ez az összeg a négyszerese a Klaus Iohannis által államfőként kapott illetménynek.

Hirdetés

A növekedés még szembetűnőbb az ANRE magyar alelnöke, Nagy-Bege Zoltán esetében. Az RMDSZ által delegált vezető – aki idén arról beszélt: most még támogatja a kormány a rezsiszámlákat, de jövőre minden polgárnak egyedül kell boldogulnia a meredeken emelkedő energiaárak dzsungelében –

626 975 lejt keresett tavaly, ami 52 200 lejes havi fizetést jelent.

2020-ban összesen 610 000 lej ütötte a markát alelnökeként.

Nem ment rosszul a földgázszállító hálózatot üzemeltető Transgaz elnökének sem: Ion Sterian 2021-ben összesen 1,64 millió lejt keresett, vagyis havi 137 000 lejt.

Meg kell hagyni, az illetékesek igencsak energikusak voltak a bérezés megszabásakor.

Hirdetés