És mit tesz a rezsibotrány közepén az energiahatóság atyaúristene? Elmegy üdülni egy trópusi szigetre

Dumitru Chiriță ANRE-elnök egyszerűen nem bírta a feszültséget, behúzódott a pálmafák alá, az ország csak számolgasson nélküle.

Hirdetés

Az ország nagy része csak kapkodja a levegőt a robbanásszerűen megnőtt rezsiszámlák miatt, az energiaár-szabályozó hatóság (ANRE) elnöke viszont a krízis kellős közepén úgy döntött, megoldáskeresés helyett inkább a levegőváltozást választja, így aztán pakolt és meg sem állt a Dominikai Köztársaságig.

Gondolta szegény, valahol mégiscsak ki kell pihenni a botrány okozta fáradalmakat, s erre nincs is jobb hely a földön, mint a csodálatos Punta Cana, ahol ilyenkor is 30 fok körüli hőmérsékletben kell szürcsölni a koktélokat, s az embernek eszébe sem jutnak a gigakalóriák. A hivatalos verzió szerint betegszabadságra vonult, de ezt elég nehéz elhinni, a Cursdeguvernare.ro portál ezt másképp tudja.

A rezsiszámlák körüli botrányról itt írtunk legutóbb részletesen.

S miközben Chiriță épp egy nyugágyon sütteti a hasát, Rareș Bogdan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) alelnöke az energiaár-szabályozó hatóság teljes vezérkarának a menesztését követeli. A politikus szerint enyhén szólva gáz, hogy míg a szolgáltatók gyakorlatilag azt tesznek, amit akarnak az országban, fittyet hánynak a szabályzatra, az állami kompenzációkra, több mint egymillió hibás számlát szórnak ki a fogyasztóknak, Chiriță bujkál a felelősség elől.

Hirdetés