Életmódtipp az agrárminisztertől: együnk, mielőtt lemennénk vásárolni

Ezzel szerinte egy csapásra megoldódna az élelmiszer-pazarlás, mely olyan nagy mértékű Romániában, hogy semmi okunk tartani egy esetleges válságtól.

Hirdetés

Pofonegyszerű megoldással jött Adrian Chesnoiu mezőgazdasági miniszter a romániai ételpazarlás problémájának megoldására: szerinte együnk, mielőtt lemennénk vásárolni. Saját tapasztalata alapján fejtette ki, hogy korgó hassal a fél üzletet felvásárolná, de ha megteszi, a termékek jelentős része a kukában landol a hét végén. A felesleges pénzköltést mindannyian egyénileg akadályozhatjuk meg azzal, hogy már vásárláskor mérlegeljük, mennyit fogyasztunk el.

Az ukrajnai háború kapcsán gyakran felmerült egy esetleges élelmiszerválság rémhíre, ettől azonban nem kell tartani egy olyan országban, ahol csak 2021-ben kétmilliárd kilogramm kaját dobott ki a lakosság – ismételte el a formulát a tárcavezető. A lakosságnak meg kell értenie a különbséget az élelmiszerválság, azaz a bolti polcokon fellelhető termékek hiánya, és a lakosság ételhez való hozzáférésének problémája között, magyarázta megnyugtatási szándékkal.

Hirdetés