Egy szociológus-filozófus után egy angoltanár lett a védelmi miniszter (FRISSÍTVE)

Előre bölcsészek, előre: Vasile Dîncu helyére egy pedagógusból lett honatyát javasolt a PSD, az államfő már alá is írta Angel Tîlvăr kinevezését.

Hirdetés

FRISSÍTÉS:

Ez gyorsan ment: miután a szocdemek nevesítették jelöltjüket, Klaus Iohannis már alá is írta Angel Tîlvăr kinevezését a védelmi tárca élére, az esti órákban pedig az eskütételt is lezavarják a Cotroceni-palotában.

Mint tudjuk, múlt kedd óta Nicolae Ciucă kormányfő megbízott miniszterként vezeti a védelmi tárcát, miután Vasile Dîncu lemondott a tisztségről, ma pedig ki is derült, ki lesz a poszt első számú várományosa.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) országos politikai bizottsága hétfőn el is döntötte: Angel Tîlvăr szenátort javasolja a tisztségre. A 60 éves parlamenti képviselő sem arról híres amúgy, hogy jártas lenne védelemmel, hadtudományokkal kapcsolatos tevékenységekben: angoltanárként dolgozott egészen 2004-ig, azóta honatyáskodik, előbb képviselő volt, majd átült a felsőházi frakcióba.

Hirdetés

Olyan nagyon már nem is tudunk meglepődni ezen a jelölésen, hiszen a PSD korábban is egy fekete öves bölcsészt jelölt a védelmi tárca élére Vasile Dîncu szociológus, a párt egyik szürke eminenciása személyében.

Nicolae Ciucă miniszterelnök egyébként már el is fogadta a PSD jelölését, és már csak Klaus Iohannis államfő kell rábólintson.

Hirdetés