Egy szobanövény sem érezné jól magát abban a bunkerlakásban, melyet egy vagyonért árulnak Kolozsváron

Nem ismer határokat a kincses város egyes ingatlanbefektetőinek pénzéhsége. Életveszélyes lakás eladó.

Hirdetés

Az elszállt kolozsvári ingatlanpiac legújabb gyöngyszeme egy lakás, melynek nincs egyetlen szellőztetésre vagy a természetes fény beáramlására alkalmas ablaka sem – valószínűleg még egy szobanövény sem érezné jól magát ebben a környezetben –, mégis 47 ezer euróért kínálják. A Blitz ingatlanközvetítői iroda által közzétett hirdetésből még nem derül ki, milyen rendhagyó „képződmény” a lakás,

a tömbházban élő szomszédok szerint viszont életveszélyes lehet benne lakni, sőt, az egész tömbház veszélyben van. 

Az időközben törölt hirdetés egy 47 négyzetméteres, bebútorozott alagsori lakásról szól a Korvin (1 Mai) tér közelében. A nappalival, nyitott terű konyhával, tárolóhellyel, hálószobával és fürdőszobával rendelkező lakásról annyi írnak még, hogy saját hőközponttal rendelkezik, és minden fontos üzlet vagy buszmegálló elérhető közelségben van hozzá. A tulajdonos csak készpénzt fogad el, teszik hozzá az ingatlanközvetítők.

Amit nem árulnak el: az alagsor mínusz kettedik szintjén található lakás parkolóként szerepel a telekkönyvi kivonatban. A tulajdonos 2-3 évvel ezelőtt az egész szintet megvásárolta, ahol mindenféle kereskedelmi tevékenységet folytatott. Az egyik helyiség bemutatóhelyként (showroom) funkcionált, ezt 30 ezer euróért árulják, a másikban laktak. Utóbbi szellőztetése csak a parkolóházon vagy a lépcsőházon keresztül lehetséges,

a gázkazán kéményét is a lépcsőházba vezették ki, állítja egy szomszéd. 

Mivel illegális ablak nélküli helyiségekbe kazánt szerelni, a tulajdonos magyarázkodásra szorult. Állítása szerint mindent törvényesen építettek ki, a gázra és a szennyvíz-elvezetésre is van engedélyük. A sajtó kíváncsi volt az önkormányzat álláspontjára is, így kiderült a tulajdonos egyéni felelősségvállalási nyilatkozatot tett, melyben azt állítja, a helyiségeket 2008-ban alakította át. A munkálatok óta eltelt három év, ezért a jogsértés elévült.

A helyi rendőrség tehát hiába szállt ki a helyszínre és állapította meg a törvénytelenséget, nem tudja megbüntetni a tulajdonost.

Hirdetés