Egy nackó törpepárt kifakadt: antikrisztusi erők ássák alá az ortodox húsvétot!

Innen pedig tálcán kínálja magát a következtetés: Klaus Iohannis államelnök maga az antikrisztus.

Hirdetés

A helyzet: két nappal ezelőtt Marcel Vela belügyminiszter úr különbékét kötött a román ortodox egyházzal a húsvéti időszakra, egyben utcára invitálta az ortodox hívőket, menjenek csak szépen templomba. Aztán Klaus Iohannis államelnök közbelépett, mire Vela úr gyorsan felmondta a különbékét, ha már a tyúkszemére léptek.

Nyilván, ennek nem örül senki hívő, ez természetes. De ha szükségállapot van, akkor a szabályokat be kell tartani. Vannak azonban, akik nem így gondolják. Emlékeznek még a George Simion nevű egyénre? Tudják, aki tavaly azzal töltötte meg a mioritikus médiateret, hogy őt a székelyek megverték, amikor bandájával kollégáival elment az Úzvölgyébe, hogy rákérdezzen, hogy merték szemeteszsákokkal letakarni a román hősök keresztjeit.

Ez az alak időközben (véletlenül vagy sem, épp tavaly december elsején) alapított egy nacionalista törpepártot, amely a Románok Egyesüléséért Szövetség (Alianța pentru Unirea Românilor, AUR, vagyis „Arany”) nevet viseli. És azóta kábé egy kukkot se lehetett hallani róla. Na de most, hogy Iohannis elnök beleköpött az ortodox húsvéti levesbe, az aprópárt hirtelen aktivizálta magát, mégpedig az alelnök, bizonyos Claudiu Târziu úr személyében. Ez az úr készített egy igen patetikus videót arról, hogyan tiporják lábbal bizonyos körök az ortodox románok hitét, illetve húsvéti érzelmeit. Pedig az ortodox egyházzal kötött egyezség csak annyit jelentett volna, hogy az ortodox hívők szépen elmennek a templomba és vagy a temetőbe. (Vajon hány ember tódult volna az utcákra?)

Na de ami jó, azt el kell pusztítani, így a pártalelnök úr. Az említett obskúrus körök (természetesen baloldaliak) brutálisan és hisztérikusan közbeléptek, hogy térdre kényszerítsék a román ortodox egyházat. Bezzeg a Németországba utazó vendégmunkások esetében volt megoldás. Csak a román ortodox hívők esetében nincs!

Beszéde végén az úr felszólít minden ortodox keresztényt, különös tekintettel az állami struktúrában munkálkodókra, hogy ne engedjenek a román államelnök, továbbá az antiklerikális és antikrisztikus körök által kifejtett nyomásnak. Most hirtelen elképzeljük Iohannis urat, mint antikrisztust. Aztán meg elgondolkodunk azon, hogy ez a felhívás mennyiben meríti ki a tömegek lázítása fogalmát.

Hirdetés