Betelt a pohár az alvállalkozóknál: elhagyják az Aranyosgyéres és Maroskece közötti autópálya-szakaszt

Mert a kivitelező, a román Straco nem fizet, csak hamis ígéretekkel traktálja őket.

Hirdetés

A Pro Infrastruktúra Egyesület szerint az A3-as jelzésű észak-erdélyi autópálya Aranyosgyéres és Maroskece közötti szakaszán elég nagy a gubanc. A kivitelező, a román Straco cég – amely csődvédelem alatt áll – ugyanis nem fizet az alvállalkozóknak, a Marcotimnek és a Baxcomnak, akiknél érthető módon annyira betelt a pohár, hogy most az építkezés elhagyására készülnek.

A Marcotim konkrétan 15 millió lej értékben végzett munkálatokat az utóbbi időben, de ebből egyelőre mindössze 2 milliót kaptak meg, a Baxcomnak még ennyi sem jutott, a Pro Infrastruktúra Egyesület szerint jobbára csak hamis ígéreteket kapnak.

A Baxcom már el is kezdte a sértődött kivonulást, napokon belül eltűnnek a környékről, a Marcotim pedig december 10-ig készül elhagyni a helyszínt, ha a dolgok nem változnak.

A Pro Infrastruktúra Egyesület úgy fogalmaz, hogy most az eddig elkészült munka félbemarad, kitéve a céltalan romlásnak, csak mert egy „inkompetens, cinikus, becstelen” kivitelezőnek már eddig is túl sok engedményt tett a közúti infrastruktúráért felelős állami vállalat (CNAIR).

Pedig az említett szakasz a régióban kiemelt jelentőségű lenne, hiszen mindössze ez a Kolozs és Maros megyét összekötő 16 kilométeres rész hiányzik ahhoz, hogy Kolozsvár és Marosvásárhely között folyamatosan autópályán lehessen közlekedni.

Hirdetés