Belebegtette az egy hónapos tavaszi vakációt az oktatási miniszter, a híres belebegtető

A következetlen nyilatkozatairól ismert Sorin Cîmpeanu szerint a járványhelyzet mégis súlyos, így aztán át kéne írni a nyári vizsgák menetrendjét is.

Hirdetés

Épp ma írtunk arról, hogy a diákok körében tovább nőtt az új fertőzöttek száma, a következetlen nyilatkozatairól híres Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter pedig elismételte ismét, hogy az iskola nem veszélyesebb, mint bármely más foglalatosság, erre délután mit látunk? Ugyanez az öltönyös úriember előállt azzal, hogy a súlyosbodó járványhelyzet miatt

azt fontolgatják, hogy egy egész hónapra tavaszi vakációra küldik a diákokat,

s ez az időszak magába foglalná a katolikus (április 4.) és az ortodox (május 2.) húsvétot is. Ezt persze senki ne vegye készpénznek egyelőre, végül is Cîmpeanu mondta.

A miniszter úr egy másik fontos bejelentéssel is előállt: azt tervezik, hogy

elhalasztják a nyolcadikosok képességvizsgáját – erre az érettségi után kerülne sor

(azaz valamikor július elején, várhatóan 5-9. között), szóval eltekintenek a korábban rögzített tanévszerkezettől. Cîmpeanu azt is mondta, a próbavizsgákat március 31-ig mindenhol lezavarnák, az érettségi dátumához (június 14. és július 9. között zajlik a menetrend szerint) pedig nem nyúlnának, mert az a következő egyetemi tanévet is megzavarná.

Itt tartunk tehát kedden, március 23-án, és nem kizárt, hogy a minisztérium hamarosan előrukkol(hat) egy teljesen más forgatókönyvvel.

Hirdetés