Azt mondja a görög, hogy őszre teljes hosszában átadják a Torda-Szászsebes autósztrádát

És akkor végig autópályán lehet majd repeszteni Kolozsvár és Nagyszeben között.

Hirdetés

Megjött a görög, és azt mondta, idén teljes egészében átadják az észak- és a dél-erdélyi autópályát összekötő Torda-Szászsebes autósztrádát.

A görög Hrisztosz Panagiotopulosz, a szóban forgó autópálya második szakaszát építő Aktor vállalat új elnöke, aki azért jött most Romániába, hogy tárgyaljon az országos közút-karbantartó hatósággal (CNAIR) és a közlekedésügyi minisztériummal, ennek apropóján mondta azt, hogy őszre most már tényleg meglesznek.

A Torda-Szászsebes autósztráda ha meglesz, akkor például az észak- és a dél-erdélyi autópályák már meglévő szakaszaival együtt

folyamatosan autópályán lehet majd közlekedni Kolozsvár és Nagyszeben között.

Hivatalosan a négy szakaszból álló „összekötő” autópályának már csak a Gyulafehérvár és Nagyenyed közötti, 24,3 kilométeres 2. szakasza nincs kész. Azért hivatalosan, mert papíron ugyan a tavaly decemberi választások előtt nagy csinnadrattával átadták az 1., 17 kilométeres, Szászsebes és Gyulafehérvár közötti szakaszt,

a valóságban azonban még mindig dolgoznak rajta, és csak hetek múlva készül el teljesen.

Ha minden jól halad, jól jön ki a lépés, isten is úgy akarja, valamint ha eléggé hiszünk benne.

A 2. szakaszt – sok halogatás után – legutóbb augusztusra ígérték, ám közbejött egy aprócska gubanc:

a víz.

Hirdetés

Ez a földi élet alapját adó vegyület ugyanis borsot tört a görög kivitelező orra alá: a 19. kilométernél, a Fehér megyei Vajasd (Oiejdea) magasságában ugyanis rengeteg talajvíz szivárog fel az agyagos földből, ami instabillá teszi az út alapját, sőt a domboldal lecsúszását meggátolni hivatott támfalakat is meggyengítette.

Ennek ellenére korábban azt mondták, hogy tartani tudják a tempót.

Az augusztusi határidőt, mint látjuk, diszkréten máris őszre módosították (a görög volt!), de ha ezt legalább tartani tudják, az nem is lenne olyan nagy csúszás az eddigiekhez képest.

Mert a 2. szakaszt tulajdonképpen már 2016-ban át kellett volna adni, azóta pedig jó sok talajvíz lefolyt a nyomvonalon.

Hirdetés