Az ügyészség az ortodox egyház zsebéből üzeni: az egy kanállal áldoztatással semmi gond nincs

Így zárták rövidre a kolozsvári katedrális előtti botrányt. Eközben a konstancai érsek kitalálta, hogy jövő héten ismét húsvét lesz. Őrület!

Hirdetés

Na kész, most kell kapaszkodni és előkészíteni egy erős nyugtatót: aki egy pillanatig is kételkedett abban, hogy a törvények felett álló ortodox egyház milyen iszonyatos befolyást gyakorol az igazságszolgáltatásra (is), az most jól figyeljen!

A kolozsvári ügyészség – ha hiszik, ha nem – úgy döntött,

megszünteti az eljárást a járvány idején is ugyanazon kanállal áldoztató ortodox pópák ügyében.

A kolozsvári ortodox katedrális előtt történtekről mi is részletesen írtunk, aztán arról is, hogy a március 22-ei szertartást lebonyolító ortodox papok és szerzetesek ellen feljelentést tettek, de erre a fejleményre azért mi sem számítottunk.

Míg a felelőtlen pópák egy egész város egészségét sodorták veszélybe épp a szükségállapot elején, az ügyészség most azt írja az indoklásba,

az egyazon kanállal áldoztatással nem akadályozták a betegségek leküzdését (!!!), tehát szó sincs bűncselekményről.

Megáll az ész. Mi több, két teológiai idézet között az ügyészek azt is megjegyzik, hogy az említett szertartás után senki nem betegedett meg.

Hirdetés

Mi aztán tényleg nem szeretnénk a Tisztelt Olvasó vérnyomásával játszani, na de arra mit lehet mondani, hogy eközben Teodosie konstancai ortodox érsek – aki köztudottan a törvények és a járvány fölött állónak hiszi magát – bejelenti, hogy

megismétli a húsvéti misét május 26-án éjszaka, mert a szükségállapot idején nem volt az igazi…

Erről már közleményt is közzétettek, sőt, arra kérték a híveket, hogy három nappal a szertartás előtt böjtöljenek szépen, mintha húsvét lenne.

Május 14-én egyébként az államfőnél is jobban kereső konstancai sztárpópát is felmentette az ügyészség, miután őt is feljelentették amiatt, hogy ugyanazzal a kanállal áldoztatott. Ez egy ilyen ország.

Hirdetés