Az ítélőtábla eltörölte Arafat temesvári karanténhosszabbítását, két nappal azután, hogy az lejárt. Hogy mi?!

Ha valaha úgy érzi, fölösleges amit csinál, gondoljon erre az esetre, és máris jobban fogja érezni magát!

Hirdetés

A bukaresti ítélőtábla megsemmisítette Raed Arafat katasztrófavédelemért felelős államtitkár azon rendeletét, amelyben – a Temes megyei vészhelyzeti bizottság döntését felülbírálva – önhatalmúlag meghosszabbította 72 órával a vesztegzárat Temesváron és a környező településeken.

A gond csak az, hogy a döntés két nappal azután született meg, hogy az említett három napos karantén lejárt (szerda éjfélkor), így kábé annyit ér, mint halottnak a gyomorkímélő aszpirin.

Persze Iustitia malmai lassan őrölnek, de a helyzet akkor is komikus. Sőt mivel az ítélet egyelőre csak alapfokú, Arafat akár meg is támadhatja azt, így elméletileg előállhat az az abszurd eset, hogy a fellebbviteli bíróságon a felek jövőre még mindig azon vitatkoznak, hogy legyen-e karantén Temesváron a múltban (volt).

Arafat önkényeskedése természetesen eléggé kiborította a helyi erőket, ám a bíróságon végül a HORETIM, a vendéglátósok temesvári érdekképviselete támadta meg a döntést.

Különben a város azóta is karanténban van, szerdán ugyanis a helyi vészhelyzeti bizottság újra összeült, és a felülről jövő nyomás hatására ezúttal meghosszabbították a vesztegzárat újabb hét nappal. Ám hiába van harmadik hete bezárva, a Béga-parti városban azóta is folyamatosan nő a fertőzöttségi ráta, most is a 8,5-öt súrolja.

Hirdetés