Az interneten árulgatta a hamis kovidteszteket a szorgos bukaresti vállalkozó, erre a rendőrök nem beleköptek a levesébe…

Ha Románia megadóztatná a feketegazdaságot, sokkal több pénz jönne be, mint az igaziból.

Hirdetés

Csütörtökön házkutatást tartottak a közegek egy bukaresti „magánvállalkozónál”, aki az interneten hirdetgette, és árulgatta a hamis negatív koronavírusteszt-eredményeket.

A gyanú szerint a srác februártól egészen mostanig több hirdetést is feladott egy internetes portálon amelyben portékáját kínálta.

A portéka mindössze annyiban volt illegális, hogy a negatív tesztek elkészültének folyamatát egy fontos lépéssel redukálta le: a tesztet magát nem is kellett lefuttatni hozzá.

A szolgáltatás igénylői elektronikusan és nyomtatásban is megkapták a cuccot, miután átutalták a vételár összegét egy bankszámlára. A hamis teszteredményekkel a munkahelyen, illetve külföldi utazás esetén is igazolni lehetett, hogy az illető nem fertőzött, holott erről lényegében fogalma sem volt.

A delikvens a román nyelvű dokumentumért 150, míg az angol nyelvűért – a fordítás intellektuális nehézségeit is belekalkulálva – 180 lejt kért, és feltehetően kapott is.

Hirdetés

A srácot most kihallgatják okirat-hamisítás vádjával (le is foglaltak erre utaló bizonyítékokat a lakásában), és hát eléggé nagy slamasztikában van.

És ha netán azt hiszi, hogy ez a bukaresti férfi volt az első, aki ilyesmire vetemedett, akkor nagyon téved – írtunk már hasonló esetekről itt, itt, itt vagy itt.

Hirdetés