Az AUR budapesti mintára kitiltaná az LGBT-aktivistákat az iskolákból

Törvénytervezet készül, már a második ebben a témakörben, Zakariás Zoltán RMDSZ-(EMNP-)képviselőé után.

Hirdetés

A mélyromán, nacionalista AUR törvénytervezetet készül kidolgozni, amely korlátozná a homoszexualitás és a nemváltoztatás népszerűsítését a kiskorúak körében.

A párt keddi közleményében George Simion társelnök azzal támasztja alá a kezdeményezés szükségességét, hogy az AUR tagságának és támogatóinak több mint 98 százaléka támogatja egy ilyen szabályozás bevezetését.

Simion emlékeztet, hogy

a párt támogatólag nyilatkozott a budapesti kormány nemrég életbe lépett hasonló intézkedéséről,

és hogy ebbe az irányba illeszkedik az AUR kezdeményezése is, amelyről más európai konzervatív erőkkel is konzultálni fognak.

A közleményben Claudiu Târziu, az AUR másik társelnöke fogalmazta meg egyértelműen a lényeget:

„Az AUR támogatja a családot és a keresztény értékeket. AZ LGBTQI-aktivistáknak nincs mit keresniük a romániai iskolákban és óvodákban. Védeni kívánjuk a gyermekeinket az életkoruknak nem megfelelő propagandától”.

Ha tényleg lesz valami a törvényjavaslatból, az AUR-nak versenyeznie kell az RMDSZ-listán a parlamentbe jutott Zakariás Zoltán (EMNP) képviselővel, aki – szintén budapesti ihletésre – hasonló tervezetet készül ősszel benyújtani a parlamentben.

Hirdetés

„Az LGBT-propagandának nincs mit keresnie az óvodában vagy az iskolában. Nem kellene az LGBT-közösségről tanulni az iskolában. Mi nem akarjuk, hogy a különböző civil szervezetek LGBT-aktivistái az iskolákba vihessék ezt a propagandát. A szülők joga eldönteni, hogy a gyerek részt vegyen-e ezeken a rendezvényeken. Kell a szülői beleegyezés”

mondta nemrég Zakariás a Szabad Európa Romániának nyilatkozva.

A budapesti parlament nemrég fogadott el egy azóta életbe is lépett törvényt, amelynek megfogalmazott célja megakadályozni a homoszexualitás, a más szexuális irányultságok és a nemváltoztatás népszerűsítését a kiskorúak körében. A törvényt felzúdulással fogadták a jogvédők, mivel szerintük a jogszabály az LGBT-közösség tagjai ellen irányul.

Az RMDSZ számára csapda-tervezet lehet a Zakariásé

Arról még nincs információ, hogy az RMDSZ mit szól Zakariás Zoltán tervéhez, de ha a parlament őszi ülésszakán az EMNP-képviselő valóban benyújtja a tervezetet, a szövetség enyhén szólva is érdekes helyzetbe kerül. Egyrészt nyíltan nem helyezkedhet szembe a kezdeményezés tartalmával, mivel ezzel veszélyeztetheti kapcsolatát a budapesti kormánnyal, másrészt az RMDSZ konzervatív szavazóbázisa sem díjazná túlságosan sem a tervezet nem támogatását, sem a magyar kormánnyal szembemenést. Ha viszont kiáll Zakariás tervezete mellett, ezzel még jobban maga ellen fordítaná a progresszív koalíciós partnert, az USR-PLUS-t, amelynek társelnöke, Dacian Cioloş a Renew Europe-frakció vezetőjeként az Európai Parlamentben is az egyik legnagyobb bírálója a budapesti hatalomnak és egyébként sem szereti az RMDSZ-t. (Marad azonban menekülő útvonal az RMDSZ-nek, ugyanaz, amelyen az autonómiatervezetek mögül is kihátráltak: azt mondhatják majd, hogy nem időszerű a tervezet benyújtása).

Hirdetés