A szabály az szabály: egyelőre szó sem lehet arról, hogy bárkit beoltsanak

A Găești-i kórházban hiába akarták beoltani az önként jelentkezőket a megmaradt vakcinákkal, az egészségügyi minisztérium jött és az asztalra csapott.

Hirdetés

Úgy tartja a mondás, hogy minden csoda három napig tart, a Găești-i csodának viszont egyetlen nap alatt véget is vetett az egészségügyi minisztérium.

Kedden írtunk arról, hogy a Dâmbovița megyei kórház igazgatója bejelentette, ő nem fogja kidobni a kukába a koronavírus elleni vakcinát tartalmazó, félig elhasznált fiolákat, és a szabályzattól eltérően bárkit beoltanak, aki óhajtja.

Szegény Laurențiu Belușicára rá is küldték a közegészségügyi hatóságot, fegyelmi eljárást is indítottak ellene, és leszóltak neki fentről, hogy tartsa be az oltáskampány szabályzatát, mert különben rosszul jár.

A kórházigazgató a Digi24 beszámolója szerint szerdán a kórház bejáratánál kellett elmagyarázza az érdeklődőknek, hogy sajnos eddig tartott a lázadás, már nem ő diktálja a tempót az intézményben, mindenki menjen szépen haza, mert mégsem oltanak be önként jelentkező helybelieket.

Mint ismeretes, első körben kizárólag az egészségügyi személyzetet oltják be, a lakosság majd csak a harmadik szakaszban kaphatja meg a vakcinát.

Hirdetés