Már olyan kórház is van, ahol BÁRKIT beoltanak, aki önként jelentkezik

Persze az oltáskampány szabályzata szerint első körben csak az egészségügyisek kaphatnak vakcinát, de megesik, hogy a valóság felülírja a menetrendet. Itt egy kiváló példa erre.

Hirdetés

Papíron nagyon szépen ki van találva az országos oltáskampány, de olykor megesik, hogy közbelép a valóság és felülírja a tervezett menetrendet. A protokoll szerint – mint tudjuk – első körben az egészségügyi személyzetet kell beoltani, na de mi történik akkor, ha a jogosultak közül nem mindenki jelentkezik a megadott időben, az oltásokért felelős illetékes pedig ott marad a kezében egy félig elhasznált fiolával?

Márpedig a Găești-i (Dâmbovița megye) városi kórházban ez gyakran előfordult a napokban, ezért a kórház menedzsere úgy döntött, ilyen esetben a kampány szabályzatától eltekintve bárkit beoltanak, aki önként jelentkezik. Fontos tudni, hogy egy koronavírus elleni vakcinát tartalmazó fiola öt dózist tartalmaz, és kinyitása után 3 órán belül el kell használni.

„Mi nem fogunk kidobni egyetlen dózist sem, inkább beoltjuk azokat a városlakókat, akik ezt igénylik – mondta a Realitatea Plus hírtévének Laurențiu Belușică kórházmenedzser, aki már egy felhívást is közzétett a Facebook-oldalán ezzel kapcsolatban. Mivel a kisvárosban elég nagy az érdeklődés, már várólistát is készítettek.

Az egészségügyi intézmény vezetője azt is egyértelművé tette, egyáltalán nem érdekli, ha a szabályszegés miatt felelősségre vonják, mivel nem szeretné, ha egyetlen – 12 eurót érő – dózis is kárba veszne csupán azért, mert ragaszkodtak az oltáskampány menetrendjéhez.

Hirdetés