A román politikusok messze földön híres idegennyelv-tudása diplomáciai röhejhullámokat keltett

A svéd nagykövetség vicces posztban törölte fel a padlót az angolul blablázó exminiszterrel. Nagyon ciki!

Hirdetés

Nagyjából 30 éve az van, hogy a román politikusok egy része (jó része?) egyszerűen képtelen egyszerűen nem hajlandó megtanulni idegennyelvül (angolul, franciául, más nyelvekről ne is beszéljünk.) Tessék kattintani, itt van néhány nagyon röhejes (és szégyenletes) példa: Ion Iliescu (inglis demokrászi), Lia Olguța Vasilescu (veri inglis, tré franszé).

Aztán itt van ez a Costel Alexe (ő ugye, az újabb politikus-generáció tagja, aki igazán megtanulhatott volna ángliusul): egy rangos nemzetközi konferencián olyat szónokolt, hogy a tolmács sírva-röhögve nyújtotta be a felmondását:

Miszter  Alexe a főhőse a legutóbbi történetnek is. Igaz, közben változtak körülötte a dolgok: kirepült a miniszteri székből, aztán a DNA is fülön csípte, mert állítólag 22 tonna csúszó(pénz)pléhlemezt kapott egy engedélyért cserébe. Persze nem kell érte aggódni: a csávó jelen pillanatban a Iași megyei tanács elnöke. Egyetlen dolog biztos nem változott nála: most is ugyanolyan hülyén beszél angolul. Egy tanácsülésen tört bele a szegény pára nyelve egy angol elnevezésbe. De kivágta magát, mégpedig úgy, hogy azt mondta: Bám bám bám! Tessék csak nézni:

Nos, erre a bámbámbámra reagált az ironikus Facebook-bejegyzéseiről híres romániai svéd nagykövetség. A képen egy pizza látható, alatta pedig a szöveg:

Hirdetés

„A nagykövetségi ebéd egyik fogása: banános, currys, sajtos, mazsolás, mogyorós, BAM BAM-os pizza, tudjátok ti. *NEM VICC”

Hát, igazuk van a svédeknek. Vicces. De nem vicc. Ciki. Nagyon ciki. Ja, a gonosz svédek az olasz nagykövetséget is betaggelték a poszt alá, és nem csak a pizza miatt… hadd röhögjenek ők is.

És találják ki, sül-e már lefele Alexe úr képéről a bőr? 🙂

Hirdetés