A piteşti férfi halálát okozó rendőrök közül az egyiket nyugdíjazták, a másikat felfüggesztették

De feltehetően nem ússzák meg ennyivel a hatalmas felháborodást kiváltó ügyet.

Hirdetés

Máris léptek az illetékesek a hétfőn előzetes letartóztatásba helyezett két rendőr ügyében, akiket a múlt héten, Piteşti-en lezajlott brutális rendőri akció miatt küldtek a rácsok mögé, amelynek során életét vesztette egy férfi.

Az Argeș megyei rendőr-felügyelőség keddi közleménye szerint az egyik egyenruhást április 19-étől kezdődően nyugdíjazták, társát pedig felfüggesztették, legalábbis az előzetes letartóztatás időszakára, aztán majd kiderül, mi lesz a sorsa.

A bíróság egyébként a két rendőr 30 napos előzetes letartóztatásáról döntött, de ez az ítélet egyelőre nem végleges, az érintettek fellebbezhetnek ellene.

Amint arról beszámoltunk, a rendőrség járőrcsapata múlt héten egy tűzesetnél biztosította a helyszínt, amikor egy teraszon italozó, részeg férfi megtagadta a távozást. A rendőrök meg akarták bilincselni, de a 63 éves férfi ellenszegült, ezért a földre teperték, és többen rátérdeltek. A férfi az incidens során belehalt a sérüléseibe, halálát a boncolás szerint fulladás okozta, de koponya- és agyi sérüléseket is szenvedett.

Az eset országszerte hatalmas felháborodást váltott ki, Florin Cîţu miniszterelnök maga is „gyors vizsgálatot” sürgetett az ügyben, így az azóta előzetes letartóztatásba helyezett rendőrökkel feltehetően nem bánnak majd kesztyűs kézzel az illetékesek.

Hirdetés