A miniszter most épp azt mondja, jelenléti oktatás lesz ősztől

Mindenki iskolába megy. Mármint az iskolások közül mindenki.

Hirdetés

Sorin Cîmpeanu odanyilatkozta, hogy az iskolai tanév szeptember 13-án fog kezdődni, mégpedig járványforgatókönyvek nélkül, jelenléti oktatással.

Vagyis minden diák iskolába fog járni, mint régen.

A miniszter szerint ugyanis az iskolákban eddig is szépen betartotta mindenki a járványszabályokat, az oktatók oltottsági aránya is biztató, és így tovább. Cîmpeanu azt is belengette, hogy az iskolák orvosi rendelőit oltópontokká alakíthatnák.

Persze azt is érdemes figyelembe venni, hogy az oktatási miniszter nem a szavahihetőségéről híres, előfordult már elég sokszor, hogy olyasmit mondott, amiből aztán semmi sem lett.

Hirdetés

És hát az is egyértelmű, hogy másfél hónap alatt nagyot fordulhat a járványhelyzet, ami eléggé átírhatja Cîmpeanu úr terveit, de ő a miniszter, szóval most ez a hivatalos álláspont.

Ez pedig tökéletesen összevág Románia járványügyi hozzáállásával, mert ha nem tudná, kelet-európai országunk az egyik „legszabadabb” ország széles e világon. Már ami a járványügyi lazításokat, és az úgynevezett normális élethez való visszatérés szintjét illeti, a legtöbb országban ugyanis szigorúbb korlátozások vannak érvényben, mint nálunk.

Hirdetés