A mentő megállt, a mentős kiszállt bodzát szedni. A mentőben közben ott várakozott a beteg

Bihar megyében történt az eset, amely nem egyedi.

Hirdetés

Persze tudjuk, hogy a mentős is ember, de azért mégiscsak emberéletek vannak rájuk bízva – ehhez képest például Bihar megyében meglehetősen furcsán viselkedett a mentőszolgálat két alkalmazottja.

Az egyik férfi egy margittai szupermarket parkolójában állt meg a mentővel, majd bement vásárolni.

Ez elvileg nem is lenne gond –

ha nem szolgálatban lett volna, és a mentőben nem ült volna ott egy beteg is.

Egy másik mentőasszisztensnő a bodzaszörp iránti szenvedélye miatt követett el kihágást: miközben Felsődernáról egy beteget szállítottak Nagyváradra, megkérte a sofőrt, hogy álljon meg az út mentén, amíg ő egy kis bodzát szed.

A sofőr szót fogadott, így a mentő villogó szirénával, a pácienssel a fedélzetén várakozott, amíg az asszisztens befejezte a szüretet.

Mindkét eset még júniusban történt, de csak most kerültek nyilvánosságra.

Méghozzá nem is akárhogy: a két mentőst egy volt kollégájuk buktatta le, aki mentőautó-sofőrként dolgozott, de 2020-ban kirúgták, mert szolgálati időben vitte autómosóba a saját autóját.

A jelek szerint azóta bosszút esküdött, és

arra tette fel az életét, hogy lebuktassa azon volt kollégáit, akik hozzá hasonló kihágásokat követnek el.

Hirdetés

És célt ért: a bevásárlást végző mentős már meg is kapta méltó büntetését: 10 százalékos fizetéslevonást.

A büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy az ételt az autóban tartózkodó betegnek vásárolta.

Az asszisztensnő esetében még várni kell a szankcióra, mivel amint felállították a fegyelmi bizottságot, betegszabadságra ment, így annak lejártáig felfüggesztették a fegyelmi eljárást.

A tanulság: egyrészt szolgálatban nem kövessünk el kihágást. A másik: soha ne becsüljünk alá frusztrált exkollégáink bosszúvágyát.

 

Hirdetés