A honatyák megették a mókamákot, és most csak úgy sziporkáznak a bizalmatlansági indítvány szövegével kapcsolatban

Avagy mi köze a PSD-székház portásának a dokumentum szövegéhez és egyéb állatfajták.

Hirdetés

Mint megírtuk, a srácok a PSD-nél és az RMDSZ-nél kissé túltolták a költői vénát a csütörtökön iktatott bizalmatlansági indítvány szövegének megfogalmazásakor, amely amatőr versblogokat megszégyenítő intonációval adja a világ tudtára, hogy így meg úgy.

Sejteni lehetett, hogy érkezni is fognak az irodalomkritikusi vélemények a jelenlegi másik tábor fejesei részéről, és hát igen, sejtésünk beigazolódott.

A legfitymálóbb kritikusnak a képviselőház PNL-frakciójának elnöke, Florin Roman bizonyult, aki szerint

a dokumentumot nem más szövegezte meg, mint Vasile bácsi, a PSD-székház portása, műkedvelő költő.

Dan Barna az értékorientált kritikus szerepében lépett színre a mai előadásban:

szerinte a szöveg egyszerűen kritikán aluli.

Leszögezte, hogy ők biza nem szavazzák meg (azt), mert semmit nem szavaznak meg, ami a PSD-t hatalomra juttatja, mert éppen elég volt a korábbi három év.

A miniszterelnök, Ludovic Orban kritikára sem méltatta a cuccot,

mert szerinte az indítvány kezdeményezői már elértéktelenítették magukat politikusként az utóbbi három év teljesítményével. Kijelentette, a PNL semmiképp nem szavazza meg az indítványt.

Hirdetés

Mondjuk elég furcsa is lenne, ha megszavaznák.

Ami egyébként – rossz nyelvek szerint – Orbannak nem is lenne ellenére. Egyes értesülések és találgatások szerint ugyanis Orban (a háta mögött Iohannis elnök úrral) azt szeretné elérni, hogy a bizalmatlansági indítvány átmenjen a parlamenten, és a jelenlegi, ideiglenes PNL-kormány megbukjon, mert így, ha az előrehozott választások után a megugrott népszerűségnek örvendő PNL mégis kormányra kerül,

akkor ő (Ludovic) ismét – és immár a nép felhatalmazásával – miniszterelnök lehet.

Ha viszont a bizalmatlansági indítvány elbukik (ami nem valószínű, hiszen a PSD-sek eleve jóval többen vannak, mint az elfogadásához szükséges parlamenti küszöb, plusz az RMDSZ, ugye), akkor Orbannak le kell mondania az előrehozott választások előtt, és akkor már nem lehet miniszterelnök, vagy valami ilyesmi.

Szóval a fiúk a pillanatnyi politikai érdekeknek megfelelően adogatják egymásnak a labdát, miközben úgy tesznek, mintha egy országot igazgatnának Európában.

Hirdetés