A gatyát is leperelnék a Colectiv-tragédia vádlottairól az áldozatok hozzátartozói

Eurómilliókról van szó.

Hirdetés

Tetemes összegeket kérnek erkölcsi kártérítésként a Colectiv-tragédia áldozatainak hozzátartozói és a túlélők az ügy vádlottaitól – tudta meg a G4Media.ro hírportál. Az összegek 300 000 és 40 millió euró között mozognak.

Eugen Iancu, a Colectiv Egyesület elnöke – a szörnyű balesetben elhunyt Alex Iancu édesapja – például 40 millió eurót, míg a klubban koncertező Goodbye to Gravity frontembere, Andrei Găluț 8 millió eurót követel, ő amúgy az egyetlen a zenekarból, aki túlélte a tűzvészt.

A DNA ügyészei 14 év letöltendőt kért a bukaresti 4. kerület akkori polgármesterére, Cristian Popescu-Piedonéra, ugyanennyit kapna az a három önkormányzati illetékes is, aki aláírta a Colectiv klub működési engedélyét anélkül, hogy a tulajdonosok korábban beszerezték volna a tűzvédelmi dokumentumot.

A vádlottak padján ül többek közt a klub három tulajdonosa, Alin George Anastasescu, Paul Gancea és Costin Mincu is.

A bukaresti szórakozóhelyen négy évvel ezelőtt, október 30-án este ütött ki tűz az említett zenekar koncertjén, a helyszínen 26 fiatal vesztette életét, a kórházban elhunyt áldozatokkal együtt azonban összesen 64-en haltak meg. Az ügy kivizsgálása sehol nem tart, sőt, azóta tovább bonyolódott, a bíróság pedig egyelőre egyetlen ítéletet sem hozott az ügyben.

Hirdetés