A belügyminisztérium egyik legértelmesebb munkatársa bemutatja, hogy kell helyesen viselni a maszkot

Legyünk mi is olyan értelmesek, mint ő. Viseljük helyesen a maszkot!

Hirdetés

A nagy lazítás óta folyik a maszkmizéria kies hazánkban. Van, aki az orra alatt, mások a homlokukon, tarkójukon, karjukon, mások a zsebükben, mások sehogy se hordják a maszkot, persze ott, ahol kötelező lenne, vagyis beltérben. Ráadásul itt a legújabb rendszabály, miszerint sűrűn látogatott nyilvános nyílt terekben is kötelező lesz a maszkviselés augusztus 1-től, vagyis szombattól. Sőt, egyes megyékben máris ez van.

Feltehetően ezért jutott a román belügy egyik legértelmesebb dolgozójának eszébe, hogy be kéne mutatni, ügyesen, képekkel, hogyan is viseljük helyesen a maszkot mi, emberek. Ja, az okos belügyes munkatárs egy eb, amely a Suier (Süvítés) névre hallgat.

Az elképzelést tett követte: négy fotót készítettek a jeles négylábú belügyesről (az első kettőt lásd fent). Három esetben helytelenül viseli a maszkot, a negyediken viszont szabály szerint.

Nos, mit mondhatunk erre? Ne legyünk ostobák! Ne veszélyeztessük magunkat és másokat! Legyünk olyan, mint Süvítés! Viseljük helyesen a maszkot!

Hirdetés