Élőben közvetített halál: az idei legdurvább baleset éppen a szigorítás megszavazása előtt történt

Az ország leggyűlöltebb sofőrje jelenleg egészen biztosan az a részeg sofőr, aki egy család három generációját gázolta halálra Facebook-közvetítés közben.
Hirdetés

Nem is tudjuk, mi a megrázóbb körülmény annak a három embernek a halálában, akik vasárnap délután lelték váratlan halálukat a Tulcea megyei Văcăreniben. Önmagában már az is durva, hogy egy család három generációja vesztette életét: egy hetedik hónapban lévő, állapotos nő, egy három éves gyermek és egy 79 éves nagymama. De, hogy a saját otthonuk udvarába tört be sportkocsijával a részeg ámokfutó, miközben a BMW szintén részeg utasa élőben közvetítette a balesetet, az már mindennek a teteje.

A kocsival hencegő sofőr nagy sebességgel haladt, közben az autóban ülők is heccelték, amikor elvesztette az uralmát az autó felett, átszakított egy kerítést és halálra gázolta a ház udvarán tartózkodókat. A 33 éves terhes nő még élt amikor a mentősök kiérkeztek a helyszínre, de a galaci kórházban belehalt sérüléseibe, a magzat életét sem sikerült megmenteni.

A sofőr könnyebben, két utasa súlyosabban sérült meg, arra azonban még maradt erejük, hogy elmeneküljenek a helyszínről. A sofőr későbbi őrizetbe vételekor kiderült, némi alkohol adta a bátorságot az őrült száguldozáshoz: vérében literenként 0,14 milligramm alkoholt mutattak ki.

Az eset éppen egy nappal azelőtt történt, hogy a kormány megszigorította a vezetés közbeni mobilhasználatért járó büntetést, ezzel próbálva gátat szabni annak a Facebook-élőzés őrületének, ami a felelőtlen sofőrök körében újabban divattá vált.

Az új előírások be nem tartása esetén a bírság mellett 4-5 büntetőponttal sújtják a gépkocsivezetőket. Ha más szabálytalanság is társul a mobilozáshoz, 30 napra búcsút inthetnek a jogsijuknak. A szabályozás azokra a járművekre is érvényes, melyekre nem szükséges járművezetői engedély, így például a biciklire és rollerre is.

Hirdetés