Most éppen száz kilométernyi autópálya idei átadását ígérik

De persze ez bármikor módosulhat.
Hirdetés

 

Nem adja fel Răzvan Cuc közlekedési miniszter: bár a szakértők szerint komoly az esély arra, hogy csupán alig 45 kilométernyi autópályát adjanak át idén – a dél-erdélyi autósztráda két, Lugos és Déva közötti szakaszáról van szó –, ő váltig állítja: lesz az száz is.

A tárcavezető hétfőn este a román közszolgálati csatornán tette a merész ígéretet, miszerint az idei év végén száz kilométerrel több gyorsforgalmi úton lehet majd száguldani. Sőt ebből az első 45-öt – a fent említett két szakaszt – már két héten belül átadhatják.

A miniszter az év eleji, 180 kilométer autópálya átadására vonatkozó ígéret kapcsán elismerte: az elhamarkodott volt, de hát nem is a minisztériumból származott, hanem a közúti infrastruktúráért felelős országos társaság azóta eltanácsolt vezetőjétől, Narcis Neagától.

Cuc szerint a becsléseket – amelyek 62 vagy 98 kilométernyi autópályáról szóltak – szintén nem hivatalosan dobták be a köztudatba olyan hivatalnokok, akik nem is jártak az építőtelepeken.

Hirdetés

A dél-erdélyi autópálya átadása mellett Cuc vélhetően abban reménykedik, hogy idén sikerülhet átadni az északit a déli sztrádával összekötő A10-es autópálya még építés alatt álló két ütemét, így az a sztráda el is készül. Emellett talán megépülhet az észak-erdélyi autópálya nyúlfarknyi, 5,35 kilométeres szakasza Bihar megyében, a határ és Bihar község között.

De persze lehet, hogy egy hét múlva már egészen más adatokat mond. 

Hirdetés