A kép forrása Razvan Cuc Facebook-oldala
Sztrádaláz
szabot
2019. május 24. péntek, 19:12
Ma ígérte meg a miniszter Biharban. Hisszük, ha látjuk.

Már építik az észak-erdélyi autópálya határmenti, mintegy 5 km-es szakaszát, jelentette be Răzvan Cuc kiszállási szállításügyi miniszter Bihar község területén. A terepezni imádó miniszter ennél még hatalmasabbat jelentett be: a szakaszt még idén be is fejezik!

Méghozzá úgy, hogy a 134 milliós szerződést a kormány felpumpálja, hogy az építő cégtársulás több gépet hozasson, és éjszaka is dolgozhasson. Merthogy a minisztérium ilyen gyorsítóprogramot is futtat a tervezettnél is szorgosabb útépítők számára.

A pályaszakasz építését végző cégtársulás határidő előtt fejezte be a tervezést, és április 13-án nekilátott az előkészületi terepmunkáknak, kiépítette a szervízutakat és a helyszínre szállította az építkezési anyagok nagy részét, így csütörtökön elkezdhette a tuljadonképpeni munkálatokat a sztrádán, mondta Cuc.

Az észak-erdélyi autópálya 3C3 jelzésű, Bihar–Bors szakaszának építésére 2018 decemberében írták alá a szerződést. A terv szerint ezen a szakaszon parkolót is kialakítanak a határ közelében. A kivitelezési idő 19 hónap, amelyből eredetileg 4 hónapot szántak a tervezésre.

Minden elismerésünk, ha a 15 havi munkát elvégzik hét hónap alatt, de hisszük, ha látjuk. Ahogy azt, hogy még idén elkezdik építeni a 160 km/órával suhanó gyorsvasutat Kolozsvár és Biharpüspöki között.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31307
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.
Saját polgármesterjelöltje, Soós Zoltán is hátat fordít a szervezetnek.
Stelian Tănase szerint az RMDSZ elnöke vérig sértette a románokat, a bocsánatkérése pedig nem őszinte.
Román származású tudós nevét viseli.
Tíz évnyi pereskedés után született kedvező ítélet Hargita megye javára.
Egyre hajmeresztőbb dolgok szivárognak ki a PSD mai vezetőségi üléséről. Meg némi cigifüst.
A dohányellenes törvénytervezetbe bekerült pár hihetetlenül abszurd cikkely is.