Az út közepén játszadozott bocsával az anyamedve, és magasról tett az autókra (VIDEÓval)

Valahol a Székelyföldön történhetett az eset. Még az Adevărul szerint is, amely ezúttal nem ironikusan írta le a Székelyföld elnevezést.
Hirdetés

A medvék a jelek szerint már annyira megszokták az emberek közelségét, hogy a legkevésbé sem zavartatják magukat tőlük: ez szűrhető le annak az anyamedvének az esetéből, is, amelyet egy hegyi úton filmeztek le, amint az úttest közepén a bocsával játszadozik.

A felvétel vélhetően valahol a Székelyföldön készülhetett: hallható, amint az autó utasai magyarul kommentálják a látottakat, és így közli az Adevărul is, holott román körökben tagadni illik a Székelyföld létét, és blaszfémia kimondani a nevét – hacsak nem abban a kontextusban, hogy „úgynevezett Székelyföld”.

A videóban az látható, ahogy a medve nem tulajdonít különösebb figyelmet annak, hogy mindkét irányból autók közelednek, majd megállnak: percekig önfeledten játszadozik bocsával.

Hirdetés

Aztán, amikor az egyik autó mégiscsak elkezd közeledni felé, lassan letereli a bocsot az úttestről, majd alaposan – szinte megvetően – megnézi magának a járművet, és ő is eltűnik az erdőben.

Azért még mindig jobb, hogy így történt, mint ha megpróbálták volna etetni a medvéket, ahogy az nemrég történt.

 

Hirdetés